Vad är High-Performance Order Storage (HPOS)?

Vad är High-Performance Order Storage?

Om du är bekant med WooCommerce, vilket jag tror att du är eftersom du läser den här artikeln, är det troligt att du har stött på termen High-Performance Order Storage, eller HPOS. Men vad är det, vad gör det och varför vill du ha det? Det här är några av frågetecknen som vi ska försöka reda ut i den här artikeln.

På svenska är High-Performance Order Storage översatt till Högpresterande beställningslager. Vi väljer dock att hålla oss till det engelska begreppet i denna artikel, då vi upplever att det är det som är vanligast förekommande även bland svenska användare.

Vad är High-Performance Order Storage i WooCommerce?

High-Performance Order Storage, eller HPOS, är i grund och botten en databasstruktur som är designad för e-handel. I huvudsak kommer det att möjliggöra en bättre och snabbare kassaupplevelse för dina kunder, och snabbare orderhantering för dig som handlare.

HPOS lagrar effektivt orderinformation i anpassade tabeller optimerade för WooCommerce-queries, där det använder sig av Woos CRUD-design; Create, Read, Update, Delete. HPOS-optimeringen är utformad för att hålla störningar i butikens prestanda till ett absolut minimum.

Arbetet med HPOS började i januari 2022 och i maj 2022 bjöds användare in av Woo för att börja testa och ge feedback. I oktober 2023 ansågs HPOS vara stabil och från och med WooCommerce version 8.2 är det aktiverat som standard med nya installationer.

Krokedil-plugin med HPOS-stöd

När den här artikeln skrivs är inte alla plugin som utvecklats av Krokedil kompatibla med High-Performance Order Storage ännu. Men de flesta av de som i dagsläget saknas från listan nedan är planerade att vara HPOS-kompatibla inom en snar framtid.

Det här är de plugin som är kompatibla med HPOS i maj 2024:
Avarda Checkout
Briqpay
Dinero Checkout
Ingrid Delivery Checkout
Klarna Checkout
Klarna On-site Messaging
Klarna Order Management
Klarna Payments
Klarna Shipping Assistant
Krokedil Product Documents
Nexi Checkout
Payson Checkout
Post Purchase Upsell
ProTeria CloudConnect
Qliro One
User Switching for WooCommerce

Vilka är fördelarna med High-Performance Order Storage?

Om vi sammanfattar det hela så introducerar HPOS förbättringar i tre viktiga aspekter som är avgörande för e-handel.

Skalbarhet:

När din kundbas och dina ordervolymer växer ökar belastningen på din butiks databas, vilket potentiellt hindrar orderhantering och användarupplevelse. HPOS hanterar denna utmaning genom att tillhandahålla dedikerade tabeller för kritisk data som ordrar och orderadresser, tillsammans med dedikerade index. Detta tillvägagångssätt minimerar läs-/skrivoperationer och tabellbelastning, vilket gör att e-handelsplattformar av alla storlekar kan skalas upp utan intrikata tekniska justeringar.

Pålitlighet:

HPOS förenklar processen att implementera och återställa riktade säkerhetskopior av data. Vilket minskar risken att förlora viktiga orderdetaljer, lagerdata eller kundinformation. Genom att använda tillförlitliga säkerhetskopior inom skräddarsydda ordertabeller säkerställer det dataintegritet och möjliggör implementering av läs-/skrivlås för att förhindra potentiella race conditions.

Enkelhet:

Dagarna för att navigera genom en enorm databas för att hitta viktig data och WooCommerce-poster är förbi. Med HPOS kan användare enkelt navigera genom distinkta tabeller och hantera poster oberoende av _posts table. Detta tillvägagångssätt förenklar inte bara datahämtning utan ökar också flexibiliteten i att utveckla plugin, implementera design och modifiera WooCommerce-funktioner enligt specifika krav.

Hur man aktiverar HPOS

Som nämnts tidigare i den här artikeln är High-Performance Order Storage aktiverat som standard med nya installationer från och med WooCommere 8.2. Om du installerade WooCommerce före denna version kan du byta till HPOS via en enkel inställning. Du kan också byta tillbaka till WordPress posts storage (WordPress inläggslagring) när som helst om du stöter på problem, eller har plugin som ännu inte är kompatibla med HPOS.

Du kan följa en steg-för-steg-guide om du följer denna länk till woocommerce.com-dokumentationen.

High-Performance Order Storage inställningar i WooCommerce

Måste jag aktivera HPOS?

Nej, du behöver inte byta till HPOS. WooCommerce uppmuntrar det, men funktionen är helt valbar och du kan byta när det passar dig.

Läs mer om High-Performance Order Storage

Om du vill läsa mer om HPOS och få mer detaljerad information kan du besöka High-Performance Order Storage-sidan i WooCommerce-dokumentationen.

Utvalda WooCommerce plugin

featured-fraktjakt-kroconnect

Fraktjakt

Fraktjakt integration för fraktlösningar i WooCommerce. Boka frakt direkt i WooCommerce och samla hanteringen av frakt på ett enkelt och överskådligt sätt.
featured-partial-delivery

Partial Delivery för WooCommerce

Partial Delivery för WooCommerce möjliggör att handlare kan dela upp en beställning på flera försändelser. Via ett logiskt gränssnitt kan du skicka en eller flera artiklar i varje leverans.
featured-krokedil-shipping-connector

Krokedil Shipping Connector

Boka leveranser hos nShift direkt från WooCommerce med Krokedil Shipping Connector när du låter dina kunder själv välja leveranssätt och utlämningsställe med nShift Checkout eller Klarna Shipping Assistant.