Twitter lanserar egen Tweet-knapp

Twitter lanserar nu en egen Tweet-knapp som man kan infoga på sin egen webbplats. På så vis kan besökaren enkelt skapa en Twitter-uppdatering som hänvisar till din hemsida eller ditt blogginlägg. Det har tidigare funnits liknande tredjepartslösningar, men nu kommer alltså en egen variant från Twitter som är mycket enkel att implementera.

Facebook lanserade tidigare under våren en liknande funktion som gjorde det möjligt att ”gilla” bloggar, hemsidor, bilder och annat på nätet. Tidigare var denna funktion enbart knuten till material inom Facebook, men nu kan man alltså gilla det mesta på nätet (förutsatt att sajtägaren har denna funktion implementerad).

Onödigt arbete eller smart marknadsföring?

Varför ska man då göra sig besvär att lägga till en funktion av det här slaget? Jo, om någon ”gillar” eller skapar ett ”Tweet” av ditt inlägg så innebär det att en länk till ditt inlägg postas på Facebook eller Twitter. ”Gillarens” vänner ser då länken till ditt inlägg och förhoppningsvis klickar sig några av dessa vidare till din hemsida.

Ett effektivt sätt att nå ut till vänners vänner utan att själv jobba speciellt hårt för detta. Behöver du hjälp med att implementera detta på din egen webbplats står vi givetvis gärna till tjänst.

Top