Stöd för Klarna Konto

Version 1.2 av Klarna gateway för e-handelsverktyget WooCommerce finns nu ute. Du köper den via WooThemes. Har du en tidigare version så kan du uppdatera den direkt via admin i din WordPress-installation.

Nu med stöd för Klarna Konto

I den tidigare versionen fanns endast stöd för Klarna Faktura, men nu kan du alltså erbjuda dina kunder att även betala via delbetalning genom Klarna Konto. För tillfället listas alla delbetalningsalternativ på checkout-sidan utan att du har möjlighet att välja bort något av dem. Detta kommer att justeras i ytterligare en uppdatering inom kort.

Förbättrad hantering av fakturaavgifter

I tidigare version skickades endast fakturaavgiften till Klarna utan att den registrerades i orden i WooCommerce. Detta är nu ändrat. I den nya versionen skapar du en enkel (dold) produkt som du döper till Fakturaavgift och anger sedan produktens ID-nummer i inställningssidorna för Klarna Faktura och Klarna Konto. Därefter läggs denna fakturaavgift till i ordern om en kund väljer att betala via Klarna.

Buggfixar

I vissa servermiljöer visades tidigare inget felmeddelande när kunden nekades köp via Klarna. Felet bestod i en teckenkodskonflikt. Detta problem är nu åtgärdat.

Valutakonvertering

Eftersom WooCommerce endast stöder en basvaluta så har vi för kunds räkning skapat en valutakonverterare som växlar standardvalutan till SEK (alternativt till NOK, DKK eller EUR) vid betalning med Klarna. Ordern i WooCommerce ligger fortfarande kvar i standardvalutan men ett extra fält läggs till med information om summan i den nya valutan som skickats till Klarna. Finns det fler som är intresserade av en sådan funktion kan det hända att vi släpper det till försäljning.

Har du andra önskemål om pluginet är du varmt välkommen att höra av dig.

Top