Specter för WooCommerce ersätts av Kroconnect – en central hub för dina integrationer

Specter för WooCommerce ersätts av Kroconnect

Integrera WooCommerce och Specter med Kroconnect

Under 2022 kommer det bli en del ändringar för de som idag använder pluginet Specter för WooCommerce. Pluginet ersätts av Kroconnect och vi har påbörjat arbetet med att slussa över befintliga kunder. För alla nya kunder som vill integrera WooCommerce med Specter är det sen april 2022 SaaS-tjänsten Kroconnect som är vår integration.

Vad är Kroconnect?

Kroconnect är en central hub för integrationer som gör det möjligt för dig som driver e-handel att skicka data, trigga arbetsflöden och automatisera arbetsuppgifter. En tjänst som automatiserar din e-handel och som har fokus på att förenkla din vardag.

Detta gäller inte bara Specter utan det finns även kopplingar till andra affärssystem – såsom Fortnox och Visma.net i dagsläget.

Vi vill även lyfta att Kroconnect inte enbart är för e-handel och WooCommerce, utan även för de som har en fysisk butik eller en annan e-handelsplattform. Din verksamhet kan växa eller byta skepnad, men du kan behålla samma tjänst för dina integrationer. Du är inte låst till en viss e-handelsplattform eller specifikt affärssystem.

Vad är SaaS?

SaaS står för Software as a Service, eller Mjukvara som tjänst på svenska. Molntjänstprenumeration eller Webbaserad mjukvara är andra begrepp som ibland förekommer. Det krävs inget program installerat på din dator, tjänsten är tillgänglig via en app eller en webbsida.

Det finns många fördelar med SaaS som modell. Tillgänglighet och flexibilitet är några, men även kunskapen hos leverantören. Du som användare får direkt tillgång till uppdateringar och förbättringar av tjänsten. Du behöver därför inte tänka på om programvaran behöver uppdateras eller inte då detta sköts automatiskt av oss som utvecklat tjänsten.

Vilka är fördelarna med Kroconnect?

Kroconnect är ett sätt för dig som handlare att hämta och skicka data mellan olika system. Du sätter upp ett arbetsflöde som triggas vid en händelse eller enligt schemalagda tillfällen.

Oavsett om du har en eller flera webbutiker, en fysisk butik eller både och så sköter du alla dina integrationer via Kroconnect. Exempelvis när du vill integrera WooCommerce med Specter. Om din verksamhet växer så växer Kroconnect med dig. Du kan grena ut och bredda din verksamhet, men du behåller Kroconnect som din centrala hub för dina integrationer.

Möjligheterna med Kroconnect är många.

 • Webbutik och affärssystem
  Synkronisera produktdata, lagersaldo, orderdata och orderstatus mellan exempelvis Specter och WooCommerce.
 • Butikskassa och e-handelsplattform
  Koppla ihop din butikskassa, t.ex. Vendolink, med din e-handel och synkronisera lagersaldo, produkt- och orderdata.
 • Google Sheets
  Importera nya produkter eller gör ändringar på ett större antal befintliga produkter med Googles kalkylark. Det kan röra sig om prisändringar eller ytterligare produktattribut, exempelvis färg eller storlek.
 • Meddelandetjänster
  Bli meddelad i t.ex. Slack vid händelser i din webbutik, ditt affärssystem eller ditt kassasystem. När en order överstiger ett visst värde, en order innehåller en viss produkt eller om antalet av en produkt i butiken går under en viss nivå.

Vad händer med Specter för WooCommerce?

Pluginet Specter för WooCommerce kommer att avvecklas under 2022 och kommer inte underhållas från och med 2023. Vi kommer inte heller längre erbjuda support av Specter för WooCommerce från 1 januari, 2023. Vi har istället valt att inkludera denna integration i vår SaaS-tjänst Kroconnect.

Kroconnect – nästa steg

Kroconnect är fortfarande en ganska ung produkt och har därför stor utvecklingspotential. Vi har idéer och en plan, men om du har egna önskemål och behov får du gärna höra av dig. Vi ser ett stort värde för alla inblandade i vara flexibla utifrån de lösningar ni användare efterfrågar.

Läs mer om Kroconnect på webbplatsen kroconnect.com

Utvalda WooCommerce plugin

featured-krokedil-shipping-connector

Krokedil Shipping Connector

Boka leveranser hos nShift direkt från WooCommerce med Krokedil Shipping Connector när du låter dina kunder själv välja leveranssätt och utlämningsställe med nShift Checkout eller Klarna Shipping Assistant.
featured-fraktjakt-kroconnect

Fraktjakt

Fraktjakt integration för fraktlösningar i WooCommerce. Boka frakt direkt i WooCommerce och samla hanteringen av frakt på ett enkelt och överskådligt sätt.
featured-user-switching

User Switching for WooCommerce

User Switching for WooCommerce låter dig som administratör eller butiksansvarig snabbt växla mellan användarkonton och agera som kund i din webbutik.