Snyggare signaturer i Gmail och Google Apps

Jag har tidigare skrivit om att låta Google Apps hantera företagets e-post. Här på Krokedil använder vi oss av detta och är mycket nöjda. Vill du få ut det mesta av ditt e-postande är det bra att avsluta varje meddelande med en snygg och informativ signatur. En liten men ack så viktig del av arbetet med det egna varumärket. Här kommer därför en kort genomgång om hur du fixar detta i Google Mail.

Skapa din signatur

  1. Klicka på länken Inställningar som du hittar uppe till höger när du loggat in på Google Apps eller Gmail.
  2. Under fliken Allmänt scrollar du ner till Signatur.
  3. Förr kunde man endast skriva ren text i signatur-rutan men sedan en tid tillbaka erbjuder Google även möjligheten att formatera din signatur på samma sätt som när du skriver ett e-postmeddelande.
  4. Vill du infoga en bild tillsammans med signaturen klickar du på bildsymbolen – Infoga bild. Bilden behöver ligga på en webbserver för att den ska kunna visas korrekt när mottagaren öppnar ditt e-postmeddelande. Har du en hemsida så laddar du först upp bilden dit och länkar sedan till denna bild.
  5. Klicka på knappen Spara ändringar längst ner och du är färdig. Svårare än så är det inte!

Utöka med Standardsvar

Om du vill kunna välja bland flera olika signaturer kan du aktivera funktionen Standardsvar som du hittar under fliken Labs i Inställningar. När du gjort detta får du upp en ny länk (kallad Standardsvar) i anslutning till att du skriver ett nytt e-postmeddelande. Där kan du spara olika förinställda texter/svar som du skickar ofta, men denna funktion fungerar lika bra att använda för att jobba med flera signaturer. Bara som ett litet avslutande tips liksom. Lycka till med din e-postsignatur!

1 reaktion på “Snyggare signaturer i Gmail och Google Apps

  1. Jag lyckas inte få ordning på standardsvar. Har aktiverat det och det kommere sen upp ett liten flik på mailsidan, ´där det står standardsvar. Trycker jag där står ”nytt standardsvar”. och en skuggad text ”spara”. Känns som Spara hade varit rätt men den kan jag alltså inte klicka på. Nåt tips gärna?…Är jag helt fel på det? Tackar på förhand

Kommentarer är stängda.

Top
0

Din varukorg