Snart dags för nya plugins till Klarna för WooCommerce

Snart dags för nya plugins till Klarna för WooCommerce

Det börjar närma sig lansering av två helt nya Klarna-plugins. Klarna Checkout och Klarna Payments för WooCommerce. Dessa plugins kommer successivt att ersätta det nuvarande pluginet Klarna för WooCommerce.

Båda modulerna testas nu i ett mindre antal butiker. Publik lansering beräknas att ske i februari.

Bakgrund

Det nuvarande pluginet lanserades i slutet av 2011. Till en början fanns enbart faktura och delbetalning som betalsätt. Under våren 2013 introducerade vi Klarna Checkout. I december 2015 gjordes en stor rewrite av pluginet då vi samtidigt (bland annat) introducerade stöd för orderhantering, en varukorgs-widget och köp via Klarnas nya plattform V3 (för US och UK).

Det faktum att Klarna under våren kommer att börja lägga upp nya kunder på den nyare V3-plattformen, att man inte längre låter kunder teckna konto för betalsätten Klarna faktura och Klarna delbetalning (KPM), samt att vårt Klarna-plugin har över sex år på nacken, gör att vi väljer att börja från scratch med två nya plugin – Klarna Checkout för WooCommerce och Klarna Payments för WooCommerce.

Varför börja om med helt nya plugins?

Klarna Checkout (och andra iframe-baserade kassor) har ett flöde som skiljer sig mot det upplägg som webbutikens egen kassa har. Vi har tidigare skrivit om det i en bloggpost här.

För att undvika krockar med WooCommerce-kassan valde vi i det nuvarande pluginet att skapa en separat kassasida för Klarna Checkout. Detta innebar dock att en omfattande del av orderprocessen behövde hanteras i Klarna-pluginet, något som i slutändan resulterade i mycket jobb och viss problematik.

Med det nya pluginet för Klarna Checkout försöker vi istället följa WooCommerce kassaflöde så långt det är möjligt. På detta sätt hoppas vi minska antalet fel i modulen och samtidigt öka kompatibiliteten med andra extensions som lägger till funktioner i kassan. För att göra detta behöver vi helt enkelt börja om från början med två nya plugins.

Vad är skillnaden mellan Checkout och Payments?

Med Klarna Checkout får du en helt kassaflöde från Klarna. Klarna Checkout ersätter i stor utsträckning WooCommerce’s egen kassa. I Klarnas kassa identifierar kunden sig först och väljer därefter betalsätt.

Klarna Payments visas som ett traditionellt betalsätt i webbutikens ordinarie kassa. Där väljer du som e-handlare vilka av Klarnas betalsätt du vill erbjuda i din webbutik.

Vill du komma igång och testa?

Skulle du vara intresserad av att testa de nya modulerna så har du möjligheten att göra det direkt. Vi har samlat information om hur du kommer igång här. På denna sida kan du även anmäla dig om du skulle vara intresserad av att komma igång i skarpt läge.

Har du frågor eller funderingar är det bara att kommentera på artikeln eller höra av dig direkt till oss på Krokedil – support@krokedil.se.

Top