Det här är skillnaden mellan DIBS D2 och DIBS Account

Under 2014 lanserade DIBS en ny plattform för betalhantering till webbutiker. DIBS Account. Vi på Krokedil har utvecklat moduler till WooCommerce för både DIBS Account och det äldre systemet DIBS D2.

Om du funderar på att börja sälja med DIBS i din WooCommerce-butik kommer här en liten genomgång av hur de två systemen skiljer sig åt och vad det innebär för dig som e-handlare.

DIBS D2

Det här är DIBS traditionella plattform som har funnits på marknaden under ett antal år. Om du tittar på DIBS översiktssida för betallösningar så hör de paket som kallas Start, Bas och Premium till D2.

Att använda D2 innebär att du både behöver ha ett inlösenavtal med din bank samt ett avtal med DIBS.

Det här ingår

  • Stöd för ett antal olika valutor.
  • Kortbetalning via VISA, MasterCard, Electron, Maestro, American Express, Diners Club och Dankort.
  • Direktbetalning via bank.
  • Fakturabetalning via partner.
  • Stöd för prenumerationsbaserade betalningar.

Vad det gäller att ansluta DIBS D2 till WooCommerce så säljer vi på Krokedil en modul på woothemes.com. Kostnaden för användning på 1 webbutik ligger på $79 (cirka 650 SEK).

DIBS Account

DIBS Account är DIBS nya betalsystem. Med ett enda avtal kan du snabbt och enkelt komma igång med kortbetalning och fakturabetalning utan krav på inlösenavtal med din bank.

Det här ingår

  • Stöd för SEK, NOK och DKK (du väljer en av dessa tre valutor).
  • Kortbetalning via VISA och MasterCard.
  • Fakturabetalning via DIBS egen fakturatjänst.

Vad det gäller att ansluta DIBS Account till WooCommerce så erbjuder vi på Krokedil en modul här på krokedil.se. Modulen är gratis att ladda ner. Du kan även välja köpa installation om du vill ha hjälp med konfigurering av modulen samt kontakt med DIBS för att få din butik godkänd.

Vilket system ska jag välja?

D2 är fortfarande det system som har flest funktioner, men DIBS introducerar ständigt nya funktioner i DIBS Account.

Att du dessutom slipper ett avtal med din inlösande bank och endast behöver ett avtal direkt med DIBS tycker vi är mycket positivt. Vi på Krokedil har själva valt DIBS Account för hantering av våra kortbetalningar.

Top