Nytt flöde i Klarna Checkout för WooCommerce

Nytt flöde i Klarna Checkout för WooCommerce

I början av mars släppte vi version 2.0.0 av pluginet Klarna Checkout for WooCommerce. Den nya versionen är en rewrite av pluginet och flödet för när en order skapas i WooCommerce och när köpet görs klart i Klarna har ändrats mot tidigare versioner.

Det nya flödet ligger närmare det upplägg som gäller för betalsätt som visas i WooCommerce’s ordinarie kassa. Tanken är alltså att Klarna Checkout för WooCommerce i större utsträckning än tidigare ska vara kompatibelt med andra plugins som utökar funktionaliteten i kassan.

Den tydligaste förändringen i det nya flödet är att vi skapar en order i WooCommerce först. När detta har gått bra meddelar vi Klarna detta och köpet kan därefter slutföras hos Klarna. På så vis undviker vi situationer där ordrar i WooCommerce måsta skapas upp i en fallback-sekvens (om något går fel i kassan i WooCommerce efter att köpet gjorts klart hos Klarna).

Mer information om förändringen hittar du i dokumentationen här.

Om du upplever problem – så här går du vidare

Vissa e-handlare har upplevt problem med uppdateringen till version 2.x. Här följer lite information och tips om hur du kan göra för komma vidare om du är en av de personer som får in felrapporter från kunder.

  • Skapas det en order i WooCommerce (som har status Inväntar betalning) eller inte i de fall när en kund rapporterar in ett fel?
  • Vilket betalsätt valde kunden i KCO när problemet inträffade?
  • Kan du eller kunden bidra med en skärmdump (gärna med konsolen öppen) för att visa på hur det ser ut i webbläsaren/kassasidan när felet inträffar?

För att gå vidare kan du samla svar på ovanstående frågor och skapa ett supportärende hos oss på support@krokedil.se eller via support-ikonen nere till vänster på den här sidan. Därefter hjälper vi dig närmare.

Ett par saker är viktigt att tänka på:

  • Det är inte alla butiker och kunder som upplever problemen. Detta gör det därför svårare att felsöka.
  • Om du enbart erbjuder Klarna Checkout som betalning i din butik och upplever att för många personer rapporterat problem till dig så finns möjligheten att rulla tillbaka till version 1.11.8. Tidigare versioner av pluginet hittar du här. Om du inte vill göra versionsändringen manuellt så kan du göra det direkt i WP admin via pluginet WP Rollback.
Top