Ny version av Walley Checkout

Ny version av Walley för WooCommerce

Efter en hel del kodande, funderande och ett mycket gott samarbete mellan Krokedil och Collector Bank kan vi nu presentera version 4.0 av Walley Checkout för WooCommerce. Den nya versionen är en rewrite av logiken i pluginet. Här är kassaflödet förändrat och funktionaliteten ligger närmare WooCommerce standardkassa när det gäller hur och när ordern skapas i e-handelsplattformen.

Det här gör att Walley Checkout blir mer kompatibelt med andra plugins som också utökar funktionaliteten i kassan. Bland annat blir det enklare att kunna lägga till extra formulärfält som exempelvis låter kunden anmäla sig till ett nyhetsbrev, ange ett momsregistreringsnummer eller välja utlämningsställe för frakt.

Ett nytt frontend-event från Walley gör att ordern skapas i WooCommerce när kunden klickar på köp-knappen i Walley Checkout. Denna order har då status Inväntar betalning i WooCommerce. När köpet sedan slutförs av kund hos Walley, uppdateras sedan ordern till en betald status (vanligtvis Behandlas) i WooCommerce.

Det nya flödet betyder att ordrar kan synas som Inväntar betalning i WooCommerce även när beställningen inte gått igenom hos Walley, till exempel om ett betalkort inte hade täckning. Detta är en del av det generella flödet i WooCommerce och betyder då inte att något är fel.

Fler nya funktioner i Walley Checkout för WooCommerce

Under våren har vi även lagt till ett flertal nya funktioner i pluginet:

Stöd för Custom Fields

Via ett filter kan man nu visa egna formulärfält i Walley Checkout. Textfält och checkbox-rutor kan nu användas för att låta kunder lägga till extra info relaterat till köpet. Den information som kunden fyller i sparas sedan automatiskt som metadata till ordern i WooCommerce.

Custom Fields i Walley Checkout för WooCommerce

Stöd för uppdatering av order

Uppdatera order i Walley Checkout för WooCommerce

Om kunden lagt ett köp och sedan vill ändra en vara i ordern innan du levererat den, då kan du nu använda funktionen Uppdatera order till Walley direkt från WooCommerce, utan att behöva göra ändringen manuellt i Walley’s Merchant Hub. Detta fungerar med ett enkelt knapptryck (vissa begränsningar finns beträffande betalsätt och ökning av ordervärdet).

Aktivera och Avbryt Walley order manuellt

Aktivera och Avbryt order manuellt i Walley Checkout för WooCommerce

Vanligtvis aktiverar och avbryter man en order i Walley genom att statusen på ordern i WooCommerce ändras. Nu har vi även lagt till möjligheten att kunna trigga detta manuellt genom funktionerna Aktivera Walley order och Avbryt Walley order, i metaboxen Åtgärder för Beställning som finns i WooCommerce.

Utvalda WooCommerce plugin

featured-krokedil-product-documents

Krokedil Product Documents

Krokedil Product Documents för WooCommerce gör att du kan välja, redigera och bifoga ytterligare produktrelaterade dokument, som t.ex. tekniska specifikationer eller monteringsanvisningar, till dina produkter.
featured-post-purchase-upsell

Post Purchase Upsell för WooCommerce

Öka ordervärdet och få högre intäkter. Med Post Purchase Upsell kan kunden lägga till ytterligare produkter till sin beställning efter att de genomfört ett köp. De väljer enkelt vilka av de valbara produkterna de vill lägga till och uppdaterar sin order med ett klick.
featured-partial-delivery

Partial Delivery för WooCommerce

Partial Delivery för WooCommerce möjliggör att handlare kan dela upp en beställning på flera försändelser. Via ett logiskt gränssnitt kan du skicka en eller flera artiklar i varje leverans.