Nu finns DIBS för WooCommerce gratis!

Vårt arbete med att släppa betalmoduler till WooCommerce för gratis nedladdning fortsätter. Tidigare i år har modulerna för Klarna och AfterPay lanserats på detta sätt och nu kan vi stolt meddela att DIBS för WooCommerce (D2-plattformen) finns tillgänglig för gratis nedladdning på wordpress.org. Du hittar pluginet för nedladdning här.

Genom ett fortsatt nära samarbete med DIBS har vi alltså möjligheten att göra det enkelt för dig som e-handlare att komma igång med DIBS utan att det ska behöva kosta dig något för själva kopplingen mellan systemen.

Nyheter i modulen

Modulen är baserad på samma kod som den version som distribuerats via WooThemes, men till nylanseringen har vi lagt till ett par funktioner:

  • Modulen har nu support för MobilePay Online i Danmark.
  • DIBS system Payment Window är nu helt ersatt med Flexwin.
  • Vi har lagt till möjligheten att byta kort (eller betalsätt) i samband med prenumerationer utan att ett belopp behöver dras från kundens kort. På så vis kan dessa ändringar göras när som helst istället för (som tidigare) i samband med en återkommande betalning.

Uppdatera till den nya versionen – det här behöver du tänka på

Om du idag använder dig av DIBS-modulen som säljs på WooThemes och vill gå över till den nya så är det ett par saker du behöver tänka på:

  • Avaktivera den gamla modulen före du aktiverar den nya. När du aktiverar den nya modulen från wordpress.org finns sedan alla inställningar kvar från den gamla versionen.
  • Om du vill låta inställningarna vara kvar behöver du sedan radera den gamla modulen manuellt via SFTP. Om du gör det via WordPress inbyggda funktion för att radera plugins via admin så raderas inställningarna och du behöver ange dem igen.
  • Den nya versionen har inte längre stöd för DIBS äldre system Payment Window. Om du använder det idag så måste du gå igenom inställningarna i modulen i samband med uppdateringen för att ange korrekta/nya uppgifter.
  • Om du vill kunna genomföra återbetalningar i DIBS direkt från WooCommerce så måste du skapa något som kallas för API credentials i DIBS backoffice och sedan fylla i dem i modulens inställningar.
  • Om du använder modulen för prenumerationsbetalningar med WooCommerce Subscriptions behöver du göra en mindre ändring i DIBS backoffice. Läs mer om det i dokumentationen.

Har du några frågor kring modulen eller i samband med uppdateringen är du välkommen att kontakta oss för närmare info.

Top