Låt Google Apps hantera din e-post

Jag har länge haft e-postadresser via egna domännamn och mailat med hjälp av program som Outlook och Thunderbird samt de webbmail-tjänster som webbhotellen har erbjudit mig som kund. Men för några år sedan registrerade jag mig för ett Gmail-konto.

Efter att ha använt Gmail några dagar insåg jag att denna tjänst passade mig perfekt. Logiken bakom e-posthanteringen kändes så mycket enklare och smartare än allt jag testat tidigare. Att det med tiden blivit ett ännu kraftfullare verktyg bestående av kalender (det fanns med från början, jag vet), webbaserad dokumenthantering och bättre mobil-synkning har ju inte gjort saken sämre.

Uppgradering till Google Apps

Att skicka och ta emot mail med t ex. niklas@krokedil.se på sitt Gmail-konto går alldeles utmärkt. Men nu under våren tog jag steget och ”uppgraderade” från Gmail till Google Apps. Skillnaden är att Google Apps är till för företag. Du har inget @gmail-konto. Du loggar in med ditt eget företagsdomännamn. Du styr egentligen över all hantering av e-posttrafik och e-postadresser till Google Apps istället för ditt befintliga webbhotell. Det är mycket smidigt och det behöver inte kosta dig en krona mer än tidigare!

Standard eller Premier?

Nej, precis. Det behöver inte kosta dig någonting för denna tjänst. Det finns en standardutgåva som är gratis. I den ingår upp till 50 e-postkonton med hantering av kalender, dokument och webbplatser samt cirka 7 GB lagringsutrymme per användare.

För företag som behöver fler e-postkonton, större lagringsutrymme eller möjlighet till personlig teknisk support finns Premierutgåvan. Den kostar för närvarande 40 euro per användare och år.

Hur mailar du?

Det här låter kanske mest som ett hyllningstal till Googles tjänster, men faktum är att det rör sig om pålitliga webbtjänster till låga (eller inga) kostnader som underlättar arbetsvardagen i stor utsträckning. Det finns många tjänster av det här slaget och Google är inte den enda leverantören. Vi återkommer här på bloggen med fler liknande tips framöver.

Vilken e-posttjänst eller e-postprogram använder du dig av? Är du nöjd?

Top