wp-dkblue-orange-1024x768

WordPress

WordPress är världens mest använda verktyg för publicering av innehåll på webben. Omkring 23% av alla webbplatser drivs av WordPress.

Publiceringsverktyget bygger på öppen källkod och är licensierat under GPL. Du kan själv ladda ner det utan kostnad och har möjlighet att byta design genom olika så kallade teman och lägga till funktionalitet genom olika plugins.

Utan att ha någon specialkunskap om programmering kan du enkelt ändra text- och bildinnehåll på din webbplats.

product-woocommerce

WooCommerce

WooCommerce är ett robust e-handelssytem som tillåter ditt företag att växa. Rent tekniskt är det ett plugin till WordPress som kan laddas ner gratis via wordpress.org.

Systemet är i aktiv utveckling genom företaget WooThemes, vars affärsidé bygger på att sälja olika extensions som utökar funktionaliteten på detta system. I dagsläget finns mer än 300 extensions tillgängliga på woothemes.com och minst lika många som kan köpas hos andra WooCommerce-fokuserade företag.

Du ansvarar för din webbplats

När du driver en webbplats med WordPress som publiceringsverktyg är det du som är ansvarig för drift och underhåll. Det är vanligt att nya versioner av WordPress och installerade plugins blir tillgängliga för nedladdning. För att minska riskerna för attacker och virusangrepp är det bra att ta för vana att hålla allt uppdaterat.

Vill du lära dig mer om hur du kan jobba effektivt med WordPress och WooCommerce, eller är du intresserad av en pålitlig partner för ett framtida webb- eller e-handelsprojekt? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här nedanför så håller vi gärna kontakten med dig.