Det har blivit dags för lansering av två helt nya Klarna-plugins. Klarna Checkout och Klarna Payments för WooCommerce. Dessa plugins kommer successivt att ersätta pluginet Klarna för WooCommerce.

Bakgrund

Det nuvarande pluginet lanserades i slutet av 2011. Till en början fanns enbart faktura och delbetalning som betalsätt. Under våren 2013 introducerade vi Klarna Checkout. I december 2015 gjordes en stor rewrite av pluginet då vi samtidigt (bland annat) introducerade stöd för orderhantering, en varukorgs-widget och köp via Klarnas nya plattform V3 (för US och UK).

Det faktum att Klarna under våren kommer att börja lägga upp nya kunder på den nyare V3-plattformen, att man inte längre låter kunder teckna konto för betalsätten Klarna faktura och Klarna delbetalning (KPM), samt att vårt Klarna-plugin har över sex år på nacken, gör att vi väljer att börja från scratch med två nya plugin – Klarna Checkout för WooCommerce och Klarna Payments för WooCommerce.

Klarna Checkout och Klarna Payments?

Klarna Checkout för WooCommerce

Med Klarna Checkout får du en helt kassaflöde från Klarna. Klarna Checkout ersätter i stor utsträckning WooCommerce’s egen kassa. I Klarnas kassa identifierar kunden sig och väljer därefter vilket sätt hen vill betala på – faktura, delbetalning, direktbetalning eller kortbetalning.

Klarna Payments för WooCommerce

Välj vilka av Klarnas betalsätt du vill erbjuda i din webbutik. Välj mellan faktura, delbetalning, direktbetalning eller kortbetalning. Klarna Payments (som ersätter Klarnas tidigare fristående betalsätt faktura/delbetalning) visas som ett traditionellt betalsätt i webbutikens ordinarie kassa.

Vilka blir skillnaderna mot nuvarande plugin?

Klarna Checkout

  • Det nya pluginet får stöd för Klarnas globala kassa. Det innebär att kunder från andra länder kan handla med Klarna Checkout i din webbutik (via kortköp).
  • Det nya pluginet kräver ingen egen kassasida och ingen egen shortcode. Det följer i större utsträckning WooCommerce’s eget flöde i kassan.
  • Bättre kompatibilitet med andra plugins som utökar funktionaliteten i kassan (nyhetsbrev, extra kassafält mm). Vi kan inte garantera ett 100%-igt stöd, men klart bättre än med nuvarande plugin.

Klarna Payments

  • Klarna Payments erbjuder Klarnas alla betalsätt men som traditionella betalsätt i webbutikens egen kassa.
  • Det tidigare systemet (KPM) som erbjöd Klarna faktura och delbetalning ersätts nu av Klarna Payments.
  • I anslutning till val av betalsättet i kassan visas en liten Klarna-widget där kunden informeras närmare om det betalsätt som väljs.

Finns det några begränsningar med det nya KCO-pluginet?

  • Om du använder Specter som affärssystem så är det bra att veta att deras DIBS-koppling inte har stöd för DIBS nya system Easy ännu.

Hur kommer jag igång?

Klarna Checkout

 

Klarna Payments

OBS! Eid och secret till din nuvarande webbutik fungerar inte med de nya modulerna. Man behöver ett separat konto för V3-plattformen.