Krokedil lanserar nya plugin för Klarna

Krokedil lanserar nya plugin för Klarna

Under veckan har vi lanserat de nya pluginen för Klarna. Det handlar om två nya plugin som allt eftersom ska ersätta Klarna för WooCommerce. De nya pluginen är Klarna Checkout för WooCommerce och Klarna Payments för WooCommerce. Dessa plugins är till för Klarnas plattform version 3.

Vad är skillnaden mellan Klarna Checkout och Klarna Payments?

Klarna Checkout är som det låter, en checkout där du får hela kassaflödet från Klarna. Det är en iframebaserad kassa vilken i stor utsträckning ersätter WooCommerce egna kassa. I Klarna Checkout identifierar sig kunden med mail och postnummer och väljer därefter hur de vill betala. Antingen med faktura, direktbetalning eller delbetalning. Den stora nyheten med det nya KCO-pluginet är att checkouten är global. Kunder från andra länder kan alltså, lika enkelt som svenska kunder, checka ut från dina butik med Klarna Checkout.

Klarna Payment visas däremot som ett traditionellt betalsätt i butikens ordinarie kassa. Där du väljer vilket betalsätt du vill erbjuda dina kunder. Du väljer mellan faktura, delbetalning, direktbetalning eller kortbetalning.

Vill du veta vilket av dessa två som passar din webbutik bäst? Här kan du läsa mer om en inbäddad kassa passar dig eller inte.

Vad kommer hända med Klarna för WooCommerce?

Klarna för WooCommerce (V2) kommer fortsätta finnas under en tid framöver då det finns många kunder som använder den. Det är meningen att den i slutändan ska ersättas av antingen Klarna Checkout eller Klarna Payments. Vi på Krokedil kommer fortsätta att supporta pluginet men inte vidareutveckla pluginet ytterligare.

Vill du veta hur du kommer igång med någon av de nya pluginen? Här hittar du information kring detta.

Jag vill ha hjälp med detta

Vill du ha hjälpa att installera och konfigurera de nya pluginen finns vi på Krokedil här. Vi erbjuder hjälp att komma igång eller hjälp med förflyttning till den nya plattformen. Hör gärna av dig till info@krokedil.se om du vill veta mer, eller besök krokedil.se/klarna.

Vi tackar Klarna för förtroendet att fortsätta utveckla dessa plugin och ser fram emot att dela en spännande resa.

Top