Kör Klarna Checkout med multipla valutor i WooCommerce

Klarnas senaste betalmetod Klarna checkout är ett mycket smidigt och populärt sätt för webbutiker att ta betalt. Klarna Checkout (även kallad KCO) finns med som en av fyra betalmetoder i vår Klarna-modul för WooCommerce.

KCO fungerar för närvarande för säljare och köpare i Sverige, Norge och Finland. För varje land du vill kunna sälja till behöver du ett avtal med Klarna om detta. Dessutom behöver din butik kunna växla valuta och landskod som skickas till Klarna så att detta överensstämmer med det land som kunden kommer från.

Det innebär alltså att om du exempelvis har en svensk butik (där baslandet är satt till Sverige och valutan SEK) och du samtidigt har en norsk kund som vill betala med Klarna Checkout, då behöver din butik kunna växla över valutan till NOK och samtidigt meddela Klarna om att det rör sig om ett norskt köp. Vår klarna-modul är förberedd för detta, men i och med att WooCommerce inte har stöd för multipla valutor i sitt grundutförande behöver du installera ytterligare plugin för detta. Så här går du tillväga:

Multipla valutor i WooCommerce – så här gör du

För att aktivera stöd för flera valutor behöver du installera:

Rätt inställningar i Klarna Checkout

När du har skapat flera valutor och du ser att det fungerar i din butik så är det dags att ställa in Klarna Checkout.

  • För varje land du har avtal med Klarna om så fyller du i Eid och Shared Secret på inställningssidan för modulen.
  • Det är också viktigt att du anger kassasida och tacksida för varje land, även om dessa sidor är de samma för samtliga länder. Denna funktion är framtagen för de som även har olika språk i sin butik.
  • Kom också ihåg att varje kassasida och tacksida behöver ha shortcoden [woocommerce_klarna_checkout] inklistrad på sidan.

Klappat och klart

När detta är gjort ska allt fungera. Klarna-modulen fungerar på det viset att om SEK är vald valuta så sätts landet till Sverige, om NOK är vald valuta så sätts landet till Norge och om EUR är vald valuta så sätts landet till Finland. För att allt ska flyta så smidigt som möjligt för kunden så behöver han/hon välja valuta före KCO-kassan laddas. Därefter är en order med ett land och en valuta redan skapad i Klarnas system och det är svårare att därefter byta land.

Lycka till med försäljningen i flera nordiska länder med Klarna Checkout!

 

Top