Klarna v1.8.7 – små men viktiga förändringar

Vi släppte Klarna för WooCommerce version 1.8.7 för ett par dagar sedan. Det är en mindre uppdatering men i de senaste uppdateringarna finns några ganska användbara nya funktioner.

 1. Fungerar med WooCommerce version 2.2.x
 2. Bättre stöd för Klarna Checkout och olika länder/valutor
  Tidigare fanns vissa problem om du hade en butik med stöd för flera olika valutor men exempelvis körde webbplatsen på engelska. Nu känner Klarna-modulen bättre av vilken valuta som används och om Klarna Checkout är ett aktuellt checkout-alternativ. Om du exempelvis erbjuder Klarna Checkout för svenska kunder och PayPal för utländska och dina kunder kan välja att handla i SEK och USD, då kommer Klarna Checkout inte att vara en aktiv kassa när man klickar på ”Till kassan” i varukorgen om kunden har valt USD som valuta.
 3. woocommerce_thankyou ihop med KCO
  WooCommerce’s action hook woocommerce_thankyou triggas nu i samband med att tacksidan för Klarna Checkout visas. Detta görs på alla övriga betalmetoder som använder sig av WooCommerce’s reguljära kassa och här hookar vissa andra plugin in sig i samband med att en order slutförs. Så fungerar det nu alltså att göra även med Klarna Checkout.
 4. Förbättrad stöd för visning av rätt Klarna-logga i kassan
  Om du erbjuder Klarna Faktura och Konto till flera länder så uppdateras nu de små Klarna-loggorna som visas i anslutning till respektive betalmetod när kunden väljer debiteringsland i kassan. Har du Sverige som basland så visas loggan ”Klarna faktura” och väljer sedan kunden Tyskland som land så visas istället ”Klarna rechnung”. Detta görs utan via ett ajax-anrop utan att själva kassasidan behöver laddas om.
 5. Uppdateringar av Delbetalnings-widgeten
  Om du erbjuder betalning via Klarna Konto så kan du aktivera en delbetalnings-widget på produktsidorna som visar något i stil med ”Få hem dina varor först – betala om 14 dagar”. Om du säljer på flera länder så kan det vara bra att veta att widgeten inte visas alls i butiker där språket är satt till nederländska och widgeten visas nu på korrekt språk i butiker där språket är satt till finska.

Vill du veta mer vilka saker som är förändrade i modulen så hittar du changelog’en här.

Top