Klarna Checkout – nu för Norge och Finland

Betalmetoden Klarna Checkout lanseras nu i Norge och Finland. Vi på Krokedil passar i och med detta på att släppa version 1.7 av modulen Klarna för WooCommerce. Version 1.7 har bland annat stöd för just Klarna Checkout i Norge och Finland men här finns även ett par andra intressanta uppdateringar.

Multipla länder

Bland annat har vi uppdaterat Klarnas API till till version 2.4.0 och skapat möjlighet att använda en separat sida som agerar tacksida (dvs sidan som visas när köpet är genomfört).

Det som dock kanske är mest intressant är möjligheten till integration med språkpluginet The WordPress Multilingual Plugin (WPML). Genom att använda detta plugin tillsammans med deras WooCommerce-extension kan du använda Klarna checkout som betalsätt till flera länder (Sverige, Norge och Finland) med flera olika valutor i din WooCommerce-butik.

Spara om dina inställningar när du uppdaterar

För att möjliggöra detta behövde vi göra vissa förändringar i modulens inställningar. Det betyder att om du använder dig av Klarna Checkout för WooCommerce idag och uppdaterar till version 1.7 av modulen behöver du gå in under pluginets inställningar och ange ditt Eid och Shared Secret på nytt. Gör du inte detta kommer betalsättet inte att fungera.

En guide är på gång

Att sätta upp WooCommerce och WPML med flerspråksstöd och multipla valutor innebär lite pyssel. Vi återkommer inom kort med en guide om hur du går tillväga för att konfigurera detta. Under tiden är du välkommen att ställa frågor i kommentarerna här nedanför.

Lycka till! 🙂

1 reaktion på “Klarna Checkout – nu för Norge och Finland

  1. Hej,

    jag funderar på att köpa er plugin men det känns lite oklart över hur den fungerar. Finns det någon demo som jag kan kika på innan jag köper den.

    Jag vill inte att klarna ska ta över kassan utan jag vill kunna välja om jag vill använda klarna eller något annat beltalalternativ.

    Tack i förhand!

Kommentarer är stängda.

Top