Hurra för Programmerarens dag

programmerarens dag

Hurra för Programmerarens dag

programmerarens dag

Idag, den 13 september, är det Programmer Day eller Programmerarens dag. Den här dagen är ett bra tillfälle att uppmärksamma (oavsett om du vill hylla eller göra dig lustig över) en programmerare du känner. Tack vare alla mer eller mindre nördiga programmerare har vi saker som månlandningen, internet och gulliga katt-giff:ar att tacka dem för.

Varför just idag?

Att programmerarens dag inträffar just den 13:e (på skottår den 12:e) september beror på att det är den 256:e dagen på året. 256 är det antalet olika värden en ”byte” kan innehålla. En byte är en lagringsenhet i en dator som alltså kan ha ett värde mellan 0 och 255.

Hur firar man?

Vad är då det bästa sättet att fira programmerarens dag? Egentligen precis hur du vill, men här kommer några tips:

Ett framtidsyrke

Även om den här dagen har tagits fram med glimten i ögat så är den ändå värd att reflektera över. Enligt framtid.se kommer Europa år 2020 att sakna 1 000 000 programmerare. Det är alltså ett yrke där framtidsutsikterna för ett jobb är goda. Kanske är det dags att få in programmering tydligare som ett ämne i grundskolan?

Vill du lära dig programmera?

På Krokedil jobbar vi huvudsakligen med webbutveckling, alltså en form av programmering. Är du sugen på att jobba med webb men saknar kunskapen – då kan du kika närmare på följande gratiskurser för att komma igång inom ämnet:

Lycka till med studierna och hurra för programmerarens dag! 🙂

Top