Vad är PSD2?

PSD2 är ett EU-direktiv som kommer att påverka regler för alla köp som görs digitalt. Det träder i kraft 14 september 2019 och innebär att banker kommer att kräva Strong Customer Authentication (SCA) på de flesta köp. Mer konkret innebär det bland annat att köp på nätet måste verifieras av köparen genom exempelvis 3D secure.

Vad behöver jag göra om jag använder Krokedils kopplingar?

Här har vi samlat information om vad du som e-handlare behöver göra, beroende på vilket betallösning (och därmed vilken av Krokedils kopplingar) du använder.

I korthet är det så att om du har en inbäddad kassa i din webbutik behöver du inte göra något då betalleverantören tar hand om det. I övriga fall behöver du kontakta din inlösande bank för mer information om vad som krävs av dig. Är du osäker på vilken typ av kassa du har kan du titta i listan som följer:

DIBS D2 (Dibs for WooCommerce) – Kontakta inlösande bank för närmare information. Om du har Nets som inlösande bank kontakta DIBS.

DIBS Easy – Ingen åtgärd krävs av dig.

Klarna Checkout – Ingen åtgärd krävs av dig.

Klarna Payment – Ingen åtgärd krävs av dig.

Collector Checkout – Ingen åtgärd krävs av dig.

Payson Checkout – Ingen åtgärd krävs av dig.

Ecster Pay – Ingen åtgärd krävs av dig.

Payer – Ingen åtgärd krävs av dig. Har du ett eget inlösenavtal för kortköp kan det dock vara bra att kontakta din inlösande bank för närmare information.

Har du frågor eller undrar över något specifikt kan du givetvis vända dig direkt till din betalleverantör för närmare information.

Top