Google Apps samlar kontorssysslorna

Först ut i vår serie 100 bra webbtjänster är en tjänst vi skrivit om tidigare här i bloggen. Jag vill slå ett slag för Google Apps Gmail för företag skulle man kunna säga.

Google Apps erbjuder framförallt molnbaserad e-post, kalender och dokumenthantering men även tjänster som e-postlistor och publicering av egna webbplatser. Den största skillnaden mot Gmail är att du i Google Apps låter Google hantera e-posttrafik och administrationen av den egna domänens e-postkonton istället för att sköta detta via ditt befintliga webbhotell.

Gratis eller betala?

Google Apps finns i flera utgåvor – Standardvarianten (som är gratis) och Google Apps for Business (som kostar 40€ per användare och år). Skillnaden mellan de två paketen är större lagringsutrymme (25 GB mot 7 GB), robustare inloggning, ökad driftsäkerhet samt support dygnet runt i Business-paketet. Som liten företagare klarar du dig gott och väl med gratisutgåvan.

Sammanfattat kan man säga att Google Apps samlar flera av de mest förekommande kontorssysslorna i en gemensam tjänst –  och de gör det bra. En driftsäker tjänst som gör att du har tillgång till dina meddelanden och kontakter, ditt schema och dina dokument på ett enda ställe – oavsett var du befinner dig eller vid vilken dator du sitter. Det enda som krävs är en anslutning till internet.

Top