Dropbox – samla dina dokument i molnet

Har du svårt att hålla ordning på dina dokument? Använder du flera datorer och flyttar dina dokument fram och tillbaka med hjälp av ett USB-minne? Behöver du tillgång till backup på ett smidigt och tidseffektivt sätt? Då kan Dropbox vara den perfekta lösningen för dig.

Jag har testat ett flertal olika molntjänster och Dropbox är ett av de verktyg jag gillar bäst. Det jobbar i bakgrunden utan att ta för mycket uppmärksamhet. Funktionen är enkel men effektiv.

Så här går det till

  • Du skapar ett konto på Dropbox. I gratisversionen ingår 2 GB utrymme, men det går att köpa till mer.
  • Därefter laddar du ner och installerar ett program i din dator. Nu har du fått en ny mapp i din dator med namnet Dropbox.
  • Alla dokument du nu lägger i Dropbox-mappen blir omedelbart och automatiskt kopierade till utrymmet du förfogar över på dropbox.com samt till alla andra datorer där du har installerat Dropbox.

Dela med andra

Dessutom finns det en Public mapp, alltså en mapp där du kan dela dokument med andra. Högerklickar du på en av dina dokument i denna mapp så kan du välja ”Copy public link”, därefter är det bara att dela ut länken till de personer du vill ska få tillgång till ditt dokument. I webbversionen av Dropbox finns det även möjlighet att skapa förkortade länkar så att de passar bättre för Twitter och andra sociala medier.

Jag kanske låter som en försäljare för Dropbox, men faktum är att jag helt enkelt gillar att skriva om webbtjänster som är bra och som jag rekommenderar här på bloggen. Det är roligare så. Så – testa Dropbox nu! Du kommer inte att bli besviken.

Top
0

Din varukorg