Nyheter i Avarda Checkout

Nyheter i Avarda Checkout - integrerad frakt

Avarda Checkout för WooCommerce är ett betalplugin där enkelhet, för både handlare och kunder, alltid varit i fokus. I och med version 1.14.0 så har Avarda tagit ännu ett steg för att ytterligare förenkla saker där vi har introducerat en del smarta nyheter. Integrerad frakt, förbättrad loggning och förbättrad orderhantering samt utökat stöd för valutor. Dessutom kommer pluginet att utökas med ytterligare funktioner och kompatibilitet under året.

Integrerad frakt

Tack vare funktionen Avarda Checkout integrerad frakt kan du nu erbjuda mer och smidigare fraktval i kassan. Som handlare kan du enkelt konfigurera en dynamisk fraktmetod som hämtar prisuppgifter och leveransalternativ från Avarda Checkout, tillsammans med integrationen med exempelvis Ingrid eller nShift.

När Avarda Checkout är vald som betalningsmetod och den integrerade frakten är aktiverad, visas inga andra fraktalternativ som eventuellt är konfigurerade för kundens region i kassan. Endast den integrerade fraktväljaren visas. Skulle du däremot ha andra betalsätt aktiverade och kunden väljer ett av detta så visas eventuella andra uppsatta fraktsätt, enligt WooCommerce standard.

 

 

När du konfigurerar integrerad frakt sätter du också upp en fallback, eller reserv, fraktmetod med namn och pris. Detta är vad som då kommer att presenteras som ditt fraktalternativ i fall där Avarda inte kan hämta in några fraktsätt från en tredje part.

Internationella köp

Avarda Checkout är tillgänglig i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Genom att lägga till internationella nycklar kan du som handlare ta emot betalningar i olika valutor, inte bara svenska kronor.

Det innebär att även om din butik är inställd för Sverige och svenska kronor, kan du med internationella köp aktiverat ta emot beställningar i dina kunders lokala valutor utanför Sverige. Vilka valutor som stöds av de internationella nycklarna specificeras i ditt avtal med Avarda.

Förbättrade inställningar för loggning

Avarda Checkout har stödjer nu WooCommerce utökade logginställningar och nivåer för loggning. Detta betyder att du kan sätta ett gränsvärde för nivå på loggning. Om du t.ex. sätter gränsvärdet till Varning så kommer allt från Varning och uppåt sparas i loggen. Allt under nivån Varning kommer att ignoreras.

Nivåerna som finns är Ingen (där allt loggas), Felsök, Info, Observera, Varning, Fel, Kritiskt, Larm och Nödläge.

Slå av/på ordersynkronisering

Sedan version 1.13.0 av pluginet finns också möjligheten att slå av, eller på, ordersynkronisering i orderhanteringen. Som standard är ordersynkronisering alltid aktiverad, men det går numer även att stänga synkroniseringen mellan WooCommerce och Avarda. Detta görs genom en inställning i Avardas metabox på enskilda ordrar.

När synkroniseringen är avstängd kan du göra ändringar i WooCommerce-ordern, såsom att ändra orderstatus eller orderrader, utan att dessa ändringar påverkar den motsvarande ordern i Avardas system.

Merförsäljning och uppdelade leveranser

Vi kommer senare under året att bygga in stöd för Post Purchase Upsell och Partial Delivery i Avarda Checkout.

Post Purchase Upsell för WooCommerce

Med Post Purchase Upsell kan kunden lägga till ytterligare produkter till sin beställning efter att de genomfört ett köp. De väljer enkelt vilka av de valbara produkterna de vill lägga till och uppdaterar enkelt sin order. Vilka produkter som erbjuds ställer du som handlare in. Du kan koppla ihop produkter via Korsförsäljning, Uppförsäljning eller Post purchase upsells under Länkade produkter. Du kan också välja att bestämma specifika produkter som ska erbjudas, utan koppling till de produkter kunder nyss köpt.

Partial Delivery för WooCommerce

Partial Delivery för WooCommerce möjliggör att handlare kan dela upp en beställning på flera försändelser. Via ett logiskt gränssnitt kan du skicka en eller flera artiklar i varje leverans. Detta kan vara användbart om du t.ex. har restnoterade produkter, separata lager eller om delar av ditt utbud kräver specialleveranser.

Avarda Checkout för WooCommerce

Du kan läsa mer om Avarda Checkout för WooCommerce på produktsidan. Där kan du också via ett formulär komma i kontakt med Avarda för att komma igång och ta betalt med Avarda i din webbutik.

 

Utvalda WooCommerce plugin

featured-fraktjakt-kroconnect

Fraktjakt

Fraktjakt integration för fraktlösningar i WooCommerce. Boka frakt direkt i WooCommerce och samla hanteringen av frakt på ett enkelt och överskådligt sätt.
featured-partial-delivery

Partial Delivery för WooCommerce

Partial Delivery för WooCommerce möjliggör att handlare kan dela upp en beställning på flera försändelser. Via ett logiskt gränssnitt kan du skicka en eller flera artiklar i varje leverans.
featured-post-purchase-upsell

Post Purchase Upsell för WooCommerce

Öka ordervärdet och få högre intäkter. Med Post Purchase Upsell kan kunden lägga till ytterligare produkter till sin beställning efter att de genomfört ett köp. De väljer enkelt vilka av de valbara produkterna de vill lägga till och uppdaterar sin order med ett klick.