Automatiserade arbetsflöden för e-handel med Kroconnect

Automatiserade arbetsflöden för e-handel.

Du har kanske hamnat på den här webbplatsen efter att du sökt efter synkronisering av ordrar eller automatiserade arbetsflöden för din e-handel? Om det är WooCommerce som är din e-handelsplattform kanske du stött på Krokedil förut då vi utvecklat flertalet WooCommerce-plugin. Men vi utvecklar inte bara plugin, vi har även utvecklat en tjänst för att automatisera arbetsflöden för din verksamhet. En tjänst vi kallar för Kroconnect.

I den här artikeln försöker vi kasta lite ljus kring vad Kroconnect är. Vad som döljer sig under huven och vad du kan använda tjänsten till.

Vad är Kroconnect?

Kroconnect är en tjänst som gör det enkelt att skicka och ta emot information om ordrar, kunder, produkter, lagersaldon, leveranser och betalningar mellan olika system. I dagsläget vänder vi oss främst mot e-handlare, men även andra branscher kan ha nytta av våra lösningar. Både idag och i framtiden.

Hur fungerar Kroconnect?

Det vanliga är att man sätter upp ett eller flera automatiserade arbetsflöden för din e-handel. Det som aktiverar, eller triggar, ett arbetsflöde att starta är vanligtvis en händelse. En händelse kan till exempel vara att en ny order skapas på din e-handelsplattform, det vill säga när en kund gör ett köp. Det här triggar arbetsflödet att skicka ordern från webbutiken till exempelvis affärs- eller ekonomisystemet, där en ny order skapas.

Ett annat arbetsflöde kan sedan sättas upp så att när en utleverans av en order sker i affärssystemet, så uppdateras orderstatusen i webbutiken till Färdigbehandlad.

Det behöver inte vara en händelse som är den utlösande faktorn för ett arbetsflöde. Det kan också vara ett visst tidsintervall som styr när ett arbetsflöde ska utföras. Ett exempel på detta kan vara att göra en sökning efter lagersaldoändringar i butikskassasystemet var 15:e minut, och rapportera eventuella ändringar till webbutiken.

Båda dessa sätt sparar dig tid i det dagliga arbetet. Det hjälper dig samtidigt att undvika eventuella avvikelser mellan de system du använder.

Hur är Kroconnect byggt?

Kroconnect är en SaaS-tjänst. Det innebär att motorn och logiken bakom Kroconnect är en centraliserad webbtjänst som ligger som ett nav mittemellan din webbutik och de andra system du använder dig av. Genom respektive systems API kan sedan Kroconnect hämta och skicka data mellan de kopplingar du har aktiverat.

Om du använder WooCommerce för din e-handel så har vi utvecklat ett plugin du kan installera. Det här pluginet utökar funktionaliteten i WooCommerce. Via detta kan mer data skickas till och från Kroconnect än vad WooCommerce API erbjuder. Det blir då enklare att se och hitta viss information som hämtats in från andra system.

Hur kan Kroconnect hjälpa mig?

Det finns flera saker en tjänst som Kroconnect kan hjälpa dig som e-handlare med. Framför allt kan du minska tiden du lägger på manuell hantering av ordrar, kunder, lagersaldon och produktdata. Att slippa skriva in saker manuellt i flera system, att automatisera bokföringen och att hitta ett upplägg du kan lita på, innebär att du frigör tid som du kan lägga på andra viktigare saker.

Med Kroconnect kan du även skräddarsy vilken data som skickas mellan dina system. Du har möjlighet att utgå från en standard, men den kan du sedan anpassa så att den passar just dig. Det här resulterar i ett mycket flexibelt och kraftfullt system. Du låter Kroconnect växa i takt med din verksamhet. Du kan alltid lägga till eller ta bort integrationer till ditt konto. Öka eller minska omfattningen efter behov, till exempel antal ordrar systemet ska hantera per månad om din verksamhet är säsongsbetonad. Då debiteringen sker månadsvis betalar du alltid bara för det du använder.

Framtiden för Kroconnect

Att analysera och visualisera den data som skickas mellan dina system är något som vi jobbar på. Vår tanke är att du genom Kroconnect ska kunna ha en samlad punkt för dina ordrar och produkter.

Då Kroconnect är en tjänst i ständig utveckling kommer vi få anledning att återkomma med mer artiklar där vi beskriver vad den kan göra för dig. Ett bra sätt att hålla dig uppdaterad är att hålla koll på webbplatsen för Kroconnect, eller att prenumerera på nyhetsbrevet för Kroconnect.

Utvalda WooCommerce plugin

featured-krokedil-product-documents

Krokedil Product Documents

Krokedil Product Documents för WooCommerce gör att du kan välja, redigera och bifoga ytterligare produktrelaterade dokument, som t.ex. tekniska specifikationer eller monteringsanvisningar, till dina produkter.
featured-partial-delivery

Partial Delivery för WooCommerce

Partial Delivery för WooCommerce möjliggör att handlare kan dela upp en beställning på flera försändelser. Via ett logiskt gränssnitt kan du skicka en eller flera artiklar i varje leverans.
featured-fraktjakt-kroconnect

Fraktjakt

Fraktjakt integration för fraktlösningar i WooCommerce. Boka frakt direkt i WooCommerce och samla hanteringen av frakt på ett enkelt och överskådligt sätt.