Till vardags har man vanligtvis fullt upp med det som måste göras. Det som är viktigast och som bara inte kan vänta. Min ambition har sedan länge varit att komma bort från det här. Att istället kunna jobba mer strategiskt med företaget och samtidigt skapa en arbetsplats som är lugnare och en grogrund för en mer kreativ miljö.

Vi nådde inte dit i år. Faktum är att det här året nog har varit intensivare än något tidigare år i Krokedils snart åttaåriga historia. Därför kan det vara på sin plats att sammanfatta det gångna året och se att vi faktiskt har åstadkommit en hel del. Vi har byggt webbplatser och webbutiker, vi har svarat på supportfrågor och lanserat plugins, vi har skrivit artiklar och hållit föredrag. Det har varit intensivt men vi har fixat det. Det ska vi vara stolta över!

Två nya medarbetare

Året började med att Kristin anslöt till teamet i samband med att hon påbörjade en längre praktikperiod. Äntligen fick vi tag på en person som kunde börja jobba mer strategiskt med vårt eget varumärke och marknadsföring. Bland annat har det inneburit att vi publicerat 37 st artiklar på krokedil.se under året, arrangerat frukostmöten om digital närvaro för företag och medverkat som utställare på mässan e-Commerce STHLM. När praktikperioden (och även utbildningen) gick mot sitt slut var det en självklarhet att Kristin skulle fortsätta hos oss. Vi är jätteglada att Kristin tyckte likadant! 🙂

Under våren anslöt även Michael till vårt team, som utvecklare. Eftersom han fortfarande studerade så började han på deltid. Kombinationen av att vi jobbade bra tillsammans och att vi fick in ett längre projekt gjorde dock att deltidstjänsten snart övergick i en heltidstjänst. Vi tackar Michael för det och hoppas på att han någon gång får tillfälle att slutföra sin utbildning på riktigt 🙂

Webbutiker och webbplatser

Tillsammans med våra samarbetspartners (flera olika design- och kommunikationsbyråer) har vi planerat, programmerat och laserat ett flertal webbplatser. Vi är jätteglada över att ännu ett år ha fått förtroendet att jobba med KulturNatten Uppsala. Vi är också riktigt stolta över att ha medverkat i lanseringen av nya webbutiker för Wacay och Ester Beds.

Nya plugins

Arbetet med våra extensions till WooCommerce tar allt större fokus hos oss på Krokedil och våra plugins utgör nu huvuddelen av vår verksamhet.

Under året har vi bland annat lanserat nya plugins till DIBS Easy, Collector Checkout, AfterPay och LeaseCloud. Vad det gäller vår största samarbetspartner Klarna så har vi jobbat mycket i kulisserna under året. Mer info och nyheter om detta kommer i början av 2018.

Tack till er alla!

Avslutningsvis skulle vi vilja passa på att rikta ett stort tack till alla våra kunder och samarbetspartners! Tack vare er kan vi fortsätta med det roligaste vi vet – att delta i utvecklingen av webben och klura på våra plugins.

Nästa år jobbar jag vidare med ambitionen att jobba mer strategiskt och idén om att skapa en lugnare arbetsplats som är en grogrund för en mer kreativ miljö.

Gott nytt år!

 

Top