5 fördelar med att koppla ihop din webbutik med ett affärssystem

Genom att koppla ihop din webbutik med ett affärssystem kan du synka ordrar, lagersaldo, kunder och produkter för att effektivisera ditt arbete och spara tid.

För en mindre butik med ett fåtal ordrar per månad innebär en koppling till ett affärssystem inga större förbättringar. Om din verksamhet börjar växa kan du däremot spara både tid och pengar på att automatisera din verksamhet.

Här kommer fem konkreta anledningar till varför du borde koppla ihop din webbutik med ett affärssystem.

1. Varje order läggs automatiskt till i din bokföring

Grunden i affärssystemet är oftast orderhanteringen och loggning av transaktioner. Genom att konfigurera systemet från start kan du automatisera de flesta konteringar och därmed automatisera stora delar av din bokföring.

2. Lagersaldot är alltid uppdaterat

Om du driver både en fysisk butik och en webbutik kan affärssystemet hjälpa dig att hålla ditt lagersaldo uppdaterat i realtid. På så vis råkar du inte sälja en produkt i webbutiken som en kund nyss köpte i din fysiska butik eller vice versa.

3. Effektiv hantering av leveranser, delleveranser och plocklistor

Det finns extensions till WooCommerce som hjälper dig med det mesta men om du har många ordrar per dag i din webbutik så kan hanteringen bli enklare och effektivare genom att administrera den i ett affärssystem.

4. Automatiserad aktivering av fakturor och kortbetalningar

Vissa betalmoduler låter dig aktivera kortköp och fakturor direkt från din webbutik i samband med att du slutför en order. Detta erbjuder även ett flertal affärssystem. Med Specter (som vi erbjuder en koppling till) kan du aktivera kortköp och fakturor genom Klarna och DIBS direkt från Specters system.

5. Automatiserad frakthantering

Vid utleverans i affärssystemet skickas fraktinformation direkt till ett TA-system. På så vis slipper du manuellt arbete med registrering av frakten vilket minskar hanteringstider och risken för felregistrering.

Tjänar du på en automatisering?

Hur mycket tid lägger du ner varje månad på orderhantering, bokföringsunderlag och fraktadministration? Kan du göra saker enklare? Skulle kostnaden för att ansluta ett affärssystem till din webbutik i praktiken innebära en minskad totalkostnad?

Hör gärna av dig med dina tankar och åsikter här i kommentarerna eller direkt till mig på niklas[at]krokedil.se.

2 reaktioner på “5 fördelar med att koppla ihop din webbutik med ett affärssystem

  1. Tack för ett bra inlägg Niklas. Ett viktigt steg att ta för e-handlare när försäljningen blir lite mer omfattande.

    1. Tackar så mycket Per! 🙂 Ja, det kan spara mycket tid i slutändan även om det tar lite tid att implementera och anpassa verksamheten för det initialt.

Kommentarer är stängda.

Top